Als voor de geregistreerde(n) geen SILA bezwaar is vastgelegd dan zal een verhuizing vanuit de BRP via SILA automatisch in LRP worden geregistreerd.
LRP toont de verhuizing in het overzicht van meldingen in het startscherm van LRP.
Mede met het oog op de juistheid van de gegevens is het is aan te raden een verhuizing automatisch door LRP te laten registreren naar aanleiding van een melding vanuit de BRP via SILA
Bij verhuizing en/of vertrek naar een andere kerk wordt geen attestatie meer afgegeven.
Open het Gemeenteoverzicht, bij een gemeente met meerdere wijkgemeenten, selecteer de juiste wijkgemeente.
Open het geregistreerdedossier (rechtsreeks via het geregistreerdenoverzicht of via de betreffende wijkgemeente, selecteer de juiste persoon en klik op Bewerken), kies tabblad Burgerlijke gegevens
Klik op de knop Verhuizen
Pas eventueel de Verhuisdatum (alleen heden of verleden) aan.
Als de persoon die verhuist PE-hoofd is, dan toont LRP onder het kopje Overige PE leden binnen PE waarvan PE hoofd de overige geregistreerden binnen de PE.
Plaats een vinkje bij Meeverhuizen om deze overige PE-leden mee te nemen in de verhuizing; zonder vinkje verhuist alleen het PE-hoofd, de overige PE-leden moeten dan (desgewenst) apart verhuisd worden.
klik op Verder
Vul de postcode en het huisnummer (en eventueel de huisletter) in, LRP vult zelf de straat en plaats in.
Als het adres onbekend is, vink dan Adres onbekend aan.
Een situatie waarin het adres van een geregistreerde onbekend is, is een ongewenste situatie. Vaak heeft de geregistreerde geen SILA nummer, of een GBA blokkade.
Een onbekend adres kunt u vastleggen via een
verhuizing
waarbij u bij het nieuwe adres Adres onbekend kunt opgeven.
In selecties kunt criterium
adres onbekend
gebruiken om de betreffende geregistreerden uit te sluiten.
Een adres onbekend hoort een tijdelijke registratie te zijn.
Klik op Opslaan en daarna op de melding 'Het verhuisproces is voltooid'.
Als de geregistreerde verhuist naar een adres 'buiten de eigen wijkgemeente' dan zal deze (en eventuele PE-leden) worden ingeschreven bij een andere wijkgemeente. Indien van toepassing kunt u een vinkje plaatsen in het veld Behouden als vriend om de geregistreerde(n) ook als vriend (niet-eigenaar) van de oorspronkelijke wijkgemeente te behouden.
Klik op Voltooien en daarna op de melding 'Het verhuisproces is voltooid'.
Verhuis, indien van toepassing, de overige PE-leden; controleer de samenstelling van de pastorale eenheid en pas deze eventueel aan.
Als de geregistreerde verhuist naar een adres in het buitenland plaats dan bij het adres een vinkje in het veld Buitenland. De volgende velden komen ter beschikking.
Bij een verhuizing naar het buitenland (eventueel via een BRP => SILA mutatie) blijft het gemeentelid in de oorspronkelijke wijkgemeente geregistreerd.
Gelieve een naar het buitenland vertrokken gemeentelid niet uit te schrijven.
Bij uitschrijving wordt het betreffende gemeentelid afgemeld bij SILA => BRP, waardoor er bij terugkeer in Nederland geen heropname in de gemeente van vestiging kan plaatsvinden.
Het kan voorkomen dat uw gemeente een naar het buitenland vertrokken persoon niet in de registratie wil houden.
In dat geval kan de
ledendesk
zorg dragen voor 'verwijdering' van het betreffende geregistreerde uit de registratie van uw (wijk)gemeente. De betreffende persoon wordt niet uitschrijving, er wordt geen 'uitschrijvingsbrief' namens de Generale Synode aangemaakt.
Wanneer de betreffende persoon zich weer in Nederland vestigt en geen SILA-bezwaar heeft, dan plaats LRP hem/haar op basis van een BRP => SILA mutatie weer in de juiste gemeente. Ook bij het handmatig inschrijven via het Kerkelijk Register kan de betreffende persoon dan weer teruggevonden worden.
Gemeenteleden met een buitenlands adres kunt u via de juiste criteria in een selectie uitsluiten.
Zie Contactgegevens