Relatie binnen PE bewerken

Het kan voorkomen dat u, ten gevolge van verandering van persoonlijke omstandigheden, relaties1 binnen de PE moet wijzigen.

 • Open Pastorale Eenheden in het menu Leden of via de gemeente / wijkgemeente.

 • Zoek de PE waarvan u de relatie (binnen de PE) wilt wijzigen en klik op Bewerken.

  Bewerk relatie

  Bewerk relatie
 • Wijzig de relatie, voeg eventueel een omschrijving toe en klik vervolgens op de knop Opslaan.

  Het PE-hoofd is de persoon (M/V) waaraan een 'partner' is toegevoegd bij het samenstellen van de pastorale eenheid, bijvoorbeeld bij het registreren van een huwelijk.
  Bij bepaalde mutaties (verhuizen, overschrijven, uitschrijven) kijkt LRP of de betreffende persoon PE-hoofd is, waarna LRP vraagt of mutatie oiok moet worden toegepast op de overige PE-leden.
  Zie de definitie van een 'ongeldige PE' voor de 'vereisten' van een PE-hoofd.

Pas desgewenst de tenaamstelling en aanhef aan aan de nieuwe situatie, dit kan handmatig of met behulp van de knop Herbepalen naam en aanhef .

 • Bewaar de PE

  Na het bewerken van een relatie binnen een PE kan een 'ongeldige' PE ontstaan. Als LRP dit kan corrigeren dan krijgt u hiervan een melding.
  Zie Ongeldige pastorale eenheid hoe verder te handelen.


 1. Een registratie/wijziging in de relaties binnen een PE heeft geen gevolgen voor de burgerlijke staat van de betreffende geregistreerde.
  Bijvoorbeeld: bij het vastleggen van de relatie 'partner' registreert LRP voor de betrokkenen personen geen  verbintenis